phrase3 PhraseMixology: Historien om Espresso Martini Hopp over

✓ Fri Frakt over 1500,-

Handlevogn

Din Handlevogn er tom

RePhrase-PhraseMixology: Historien om Espresso Martini-Phrase

PhraseMixology: Historien om Espresso Martini

 

PhraseMixology | Espresso Martini

Ifølge historien så den koffein-ladede cocktailen Espresso Martini dagens (eller nattens) lys tidlig på 1980-tallet, i New Yorks livlige uteliv scene Soho. Filmer som Tom Cruise`s Cocktail i 1988 bidro til en økende interesse for å utvikle nye drinker, og martini var sofistikert nok for James Bond og leken nok for Sex And The City. Espresso Martini var tullete nok til at du kunne bestille 20 stykker til hele rommet når du burde være på vei hjem, men sofistikert nok at det å gjøre det var kult, og ikke idiotisk (OK, kanskje akkurat riktig mengde idiotisk). Den smaker akkurat søtt nok til å skjule smaken av vodka, men ikke for søt - og en helt riktig mengde koffein for å holde festen gående - et passende symbol for en stadig fremtredende cocktail industri og stadig lengre åpningstider.

 

 

Martini - men ikke en ekte martini

Espresso Martini består av generøse shots med vodka og espresso i tillegg til kaffelikør og en dæsj av sukker. Altså ikke en martini da den ikke består av verken gin eller vermut. Men den serveres ofte i et V-formet glass som en klassisk Martini. Den er kanskje en av de mest kjente moderne, klassiske cocktailene som oppstod sent på 1980-tallet, og ved slutten av millenniet var dette "it" drinken hos mange kjendiser, supermodeller og bloggere.  

 

Sagnomsust historie

Historien rundt opprinnelsen av Espresso Martini varierer, men den som går igjen er en sagnomsust historie som gir den en ekstra dimensjon. Vi skal tilbake til Soho  sent på 1980-tallet, hvor bartender Dick Bradsell hadde en åpenbaring; kombinasjonen kaffe, vodka og kaffelikør. Bradsell skapte den første Espresso Martini og Soho klubb scenen ble aldri den samme igjen. Han jobbet senere flere kjente steder i England, blant annet Damien Hirst`s The Phamacy, hvor kombinasjonen av amerikanske cocktails og britisk kaffekultur dannet grunnlag for interessen for Espresso Martini verden over.

Tilbake til denne sagnomsuste opprinnelsen til Espresso Martini; en herlig myte passende til en herlig cocktail. Dick Bradsell skal angivelig ha blandet sammen cocktailen på stedet da en modell, lenge ryktes å være Kate Moss eller Naomi Cambell, kom i baren og sa: "make me something to wake me up, and then fuck me up". Bradsell så på kaffemaskinen i hjørne av baren og en lyspære slo seg på i hodet hans; Espresso Martini ble servert.

 Dick Bradsell

RePhrase

Det har blitt en velkjent og populær cocktail i Norge også, den bestilles ofte sent på kvelden, muligens for å holde søvnen borte i noen timer til. Bartendere og restaurantsjefer anbefaler den som en cocktail til enten etter middag, eller som en velkomstdrink. Steder som F6 i Oslo eller No Stress i Bergen er rå på cocktails inkludert Espresso Martini. 

For en avslappet sommerkveld ute med venner og en runde med Espresso Martini, har vi antrekket for anledningen. Med en luftig og lett linskjorte, kombinert med en denim jakke og freshe sneakers kan du fint være den som bestiller 20 Espresso Martini sent på kvelden, rett og slett fordi at denne sommerkvelden og denne stemningen må forlenges, bare i noen timer til.Lin skjorte Morris StockholmDouglas Linen Shirt Olive | Morris Stockholm

Denim Jakke GilliDenim Jacket Light Blue | The Gilli

Sneaker Blue FlitelessSneakers Suede Blue | Fliteless

 

 

Phrase