✓Fri Frakt ✓Trygg Handel ✓1-4 dagers levering

0

Din handlevogn er tom

project: FLITELESS

August 11, 2021 3 min. lesing

Fliteless | Et moderne sko konsept

Prosjektet Fliteless startet med en visjon om å lage de beste skoene for den urbane livsstil. Naturligvis skulle de ha den klassiske stilen som alle håndlagede, kvalitets sko - men skoene skulle ha en ekstra dimensjon, som er like viktig - det er å være i forkant av teknologisk utvikling innen sko og spesielt sålen. Dette er essensielt i Fliteless prosjektet, at det utvikles sko som skal gi best mulig komfort og helsefordeler, uten at det går utover stilen til skoene. Sko som skal bidra til at daglig aktivitet og det urbane "livet på farten" skal føles bedre for hele kroppen.

 

 

Et helsemessig valg

I dagens samfunn bruker vi størsteparten av dagen vår til å tråkke på harde overflater (asfalt, fortau, harde gulv). Vi pendler, løper ærender og drar på jobbmøter - det er rett og slett en travel hverdag for våre føtter fra morgen til kveld.

Ved bruk av harde såler mot harde overflater, kan det over tid skape signifikant spenning på ledd og muskler. Som igjen kan skape stress reaksjoner på føtter knær og rygg.

Fliteless startet på bakgrunn av dette sitt prosjekt med å utvikle et "aktivt såle system" som jobber med deg og ikke mot deg gjennom hverdagen. 

 

"its all about the sole"

Sålen er konstruert for bevegelse og skal redusere press på føtter, kne og rygg.

 

kvalitet | håndlaget | klassisk

Mykt italiensk lær og polstrede presspunkter gjør skoene komfortable og fleksible. Innleggsålen er ergonomisk støpt for en tettsittende og myk passform. Skoene er produsert i Portugal, av en familiebedrift med generasjoner av sko-håndverk kunnskap. 

 

mykhet | stabilitet | komfort

 En egenutviklet, fleksibel plate ligger mellom indre delen av skoen og ytre sålen. Den gir ekstra mykhet og komfort og bedre fleksibilitet, jevnt over hele foten. 

Lages av 100% resirkulerbart materiale.

Hele sålen kan gjenvinnes.

bevegelighet | energi | aktiv

 Det er lagt på såkalte "air cones" foran på foten og på hælen. Gjennom demping, fleksibilitet og støt absorpsjon vil dette oppfordre til mer bevegelighet og bedre helsemessig gange. Dette er en aktiv såle som tilpasser seg når du er ute og går.

Laget av 40% resirkulerbart gummi.

Hele sålen kan gjenvinnes.

 

Bærekraft

Fliteless er engasjert i å ta del av det av miljøansvaret. Det jobbes aktivt med at utviklingen av skoene er en så miljøvennlig prosess som mulig. Det blir tatt i bruk resirkulerbart materiale der det er mulig. Dette er en innarbeidet og viktig del av Fliteless sitt DNA.

Det brukes naturlig lær fra kalv, som velges ut med bakgrunn av sin tekstur, farge og varighet. Fliteless jobber kun med sertifiserte forhandlere som er i samsvar med miljø reguleringer som kjemikalsk standard og minimalisere innvirkningen på miljøet.

40% av ytter sålen består av resirkulerbart materiale - dette kommer fra gamle såler, plastikkflasker og kastet gummi.

Innleggssålen består 100% av resirkulerbart materiale - dette kommer fra resirkulert polyurethane skum.

Platen som ligger mellom ytre såle og indre del av skoen består av 100% resirkulerbart materiale - dette kommer fra resirkulert cellulose fibre og polyurethane. 

Alle skoesker består av 100% resirkulerbart materiale - dette er resirkulert papp, papir og klistremerker. Hele esken kan gjenvinnes. 

 

 

Nyheter fra Fliteless

Så langt har utvalget fra Fliteless vært fokusert på klassiske herre sko modeller som oxford, loafer, dobbel monk og brogue. Nå lanseres det en linje sneakers i et vidt fargespekter, bygget på samme konsept: en unik såle uten at det går utover stilen på skoen. Dette er et spennende konsept som vi vil ha tilgjengelig hos Phrase.

Se etter nyheter fra Fliteless for å ta en titt på sneakers linjen deres. I tllegg vil vi i vårt sortiment ha inne chucca boots for høst/vinter sesongen.

 Også i RePhrase

People Of Shibuya | Kombinasjonen av italiensk mote og japansk innovasjon
People Of Shibuya | Kombinasjonen av italiensk mote og japansk innovasjon

January 25, 2022 3 min. lesing

People Of Shibuya beskrives best som funksjonelle ytterjakker med urban stil. Det italienske jakkemerke lager moderne jakker med de høyeste krav til både det tekniske og design. Hver jakke kombinerer to tilnærminger som kommer sammen. En skredder-tilnærming som sikrer en perfekt passform og design, og en high-tech-tilnærming som sikrer høy teknisk ytelse og tekstiler.
Tailoring Tramarossa
Tailoring Tramarossa

November 09, 2021 2 min. lesing

"Verdens beste jeans" - det er en modig uttalelse den italienske buksespesialisten Tramarossa kommer med. Men det ligger mye vekt bak denne uttalelsen, både i form av kunnskap, lidenskap og selve produktet. Grunnlagt i 1967 av Urbano Chemello etter at han hadde gjennomført skredderutdannelse og oppdaget sin lidenskap for denim stoffer. 
Vi er Phrase by Rapha
Vi er Phrase by Rapha

September 08, 2021 3 min. lesing

Først og fremst må jeg si velkommen til vår nettside, som vi har valgt å gi navnet Phrase.no. Jeg synes det er veldig hyggelig å kunne introdusere meg selv og denne nettbutikk med et personlig innlegg her på siden vår.